ספרי על עצמך בכמה משפטים
בת 40, אמא לשלושה (14,11,1), בזוגיות עם אשה.
מנהלת פרויקטים בהווייתי, בפרקטיקה: עזבתי את מקצוע ניהול הפרויקטים ועברתי להיות מאמנת כושר בעלת סטודיו אימונים לנשים.
אני פועלת מתוך מטרה להנגיש את הכושר לנשים, לפוגג את הרתיעה שיש לעיתים מפעילות גופנית. להראות שהכל אפשרי. אני באה מתוך תפיסה שכל אחת תעשה מה שטוב לה בגבולות היכולות שלה, בלי תחרות ובלי ביקורת.
הכי משמח אותי לגרום למישהי להרגיש תחושת הצלחה בפעילות גופנית ולהתמיד לאורך זמן.
מה השינוי שעשית באמצע החיים?
עשיתי שני שינויים:
שינוי מקצועי: ממהנדסת תעשיה וניהול, מנהלת פרויקטים בחברת ביטוח למאמנת כושר ובעלים ומנהלת של סטודיו לכושר.
שינוי אישי: אחרי חיים שלמים של קשרים זוגיים עם גברים עברתי לקשר זוגי עם אשה.
איך נוצר השינוי? מה הוביל אליו?
תמיד הייתי טום בוי, אהבתי לעסוק בספורט. ההורים לא עודדו את זה, הרשו לי ללכת לבלט ולהתעמלות ופחות לכדורעף ולכדורסל (כנראה חששו אהיה לסבית 😉). הספורט תמיד היה שם כתחביב.
כשהגיע הזמן לבחור מה ללמוד רציתי ללמוד תזונה ופעילות גופנית, שוב ההורים לא תמכו וכיוונו לעולמות ההנדסה. תעשיה וניהול היה נראה מתאים ומתחבר לחלקים הניהוליים שבי. השלמתי את התואר ובמקביל התחלתי לעבוד בחברת ביטוח כאשר אני צומחת אל תוך תפקידי ניהול פרויקטים. עשיתי את העבודה בצורה טובה אבל לא נהנתי ממנה. לא הרגשתי שאני מתפתחת או שיש לי תשוקה לתפקידים האלו.
במקביל התחתנתי, ילדתי, נכנסתי להריון שני ובמהלכו הנישואים שלי נקלעו למשבר קשה, בן הזוג שלי עבר משבר נפשי משמעותי, לא יכל לעבוד, נאלצנו לעבור לגור אצל ההורים שלו. עברתי למצב הישרדותי. מהר מאוד גם הביחד שלנו לא התאים יותר, עברתי להורים שלי ומאוחר יותר התגרשנו.
במקביל לתקופה המורכבת הזו, ויחד עם כל הקושי שליווה אותה, חזרה לי התשוקה החזקה לספורט. התאמנתי באינטנסיביות ומצאתי את עצמי מדברת עם אנשים על ספורט, מלהיבה אותם, משכנעת אנשים להתחיל להתאמן בכלל ובפרט בקבוצה שבה התאמנתי. הרגשתי שיש לי יכולת לסחוף אנשים לעולם הזה של הספורט.
התחלתי לחשוב על עיסוק בספורט כמקצוע, אבל זה היה משהו בראש, עוד לא פרקטי.
שנתיים וחצי אחרי הגירושים, הגרוש שלי שם קץ לחייו, המצב הפך להיות עוד יותר מורכב, הן רגשית עבור הילדים והן כלכלית ללא מזונות וללא שום תמיכה כלכלית.
באותה תקופה אמא שלי זרקה לאוויר: חבל שאין לך עוד משהו שיכולה להרוויח ממנו. זו היתה הרמה להנחתה, והבנתי שה'עוד משהו' יכול להיות תפקיד של מאמנת כושר. החלטתי ללכת ללמוד אימון כושר.
במקביל למשרה המלאה שלי ולחד הוריות למדתי יומיים בשבוע – ערב וימי שישי. ההורים שלי לא ראו בזה מקצוע לחיים, אבל כהשלמה לעבודה המסודרת זה 'עבר' והם סייעו בכך שתמכו בבייביסיטר.
אחרי חצי שנה סיימתי את הלימודים והתחלתי לאמן 1:1 מתאמנות אחדות בזמני 'הפנוי' מעבר למשרה המלאה.
ככה המשכתי בחיים מאוד אינטנסיביים: מפרנסת יחידה, משרה מלאה בחברת ביטוח +אימוני כושר ליחידים + הורות יחידנית לשני ילדים קטנים יתומים מאב. היה לי ברור שאני חייבת להחזיק את כל הכדורים האלו באוויר ושאין לי ברירה אלא לשרוד.
ואז – בוקר אחד התעוררתי ולא הצלחתי לקום מהמיטה! כולי עם כאבי גב ורגליים מטורפים.
אובחנתי עם פריצת דיסק קשה, עם כמעט שיתוק של פלג הגוף התחתון. הייתי מועמדת לניתוח.
את העצירה שאני לא ידעתי לעשות, הגוף שלי עשה.
הלכתי לערבה כץ לידר, פיזיותרפיסטית שיודעת לחבר גוף ונפש. ערבה אבחנה שהפריצה היא סממן של הנפש שאומרת: תעצרי וחשבי מסלול מחדש. ערבה אמרה לי שברור שאימון כושר זה מה שאני צריכה לעשות.
מתוך המקום הזה ועם האמירה החד משמעית של ערבה, החלטתי שאני אוזרת אומץ ופונה לכיוון של אימון הכושר.
הייתי באובדן כושר עבודה, מוגבלת, כאובה והתחלתי לרקום את העסק שלי.
התחלתי להפיץ בין חברים ומכרים שזה הכיוון שלי, ויום אחד חברה שלי תייגה אותי בפוסט של בעלת סטודיו שחיפשה מאמנת. בתקופה הזו הרגשתי שאני עדיין לא יכולה פיזית לאמן ולא יצרתי קשר עם אותה בעלת סטודיו. אבל שבועיים אחר כך היא יצרה קשר איתי – התחברנו והתחלתי לאמן אצלה קבוצות נשים. נהנתי וקיבלתי פידבקים טובים.
בעקבות ההצלחה אצלה, אזרתי אומץ ואמרתי להורים שאני לא מסוגלת לחזור לחברת הביטוח וצריכה את עזרתם לתחילת הדרך, ביקשתי את רשותם לפתיחת קבוצות על הגג שלהם, כאשר הכניסה היא דרך הסלון.
בעוד אבא שלי הביע חששות כלכליים, אמא שלי ישר תמכה, נפל לה איזה אסימון בנוגע לייעוד שלי והיא אמרה: "לא הבנת? היא לא רוצה יותר לעשות את מה שעושה".
עם האישור שלהם פתחתי שתי קבוצות על הגג, אחרי כל אימון המתאמנות היו יורדות היישר לסלון של ההורים שלי והם היו מקבלים מלא פידבקים עלי, כך שחוו את ההצלחה ישירות מהלקוחות 😊.
תוך חודש וחצי ממיועדת לניתוח עברתי לתפקוד מלא!
כך בהדרגה בניתי את העסק והוספתי עוד ועוד מתאמנות ואימונים.
בשלב מסוים ניחת עלי עוד אתגר כשההורים הודיעו שמוכרים את הבית, נאלצתי לשכור מקום אחר. למרבה השמחה בסופו של דבר הם ויתרו על המכירה, אני עברתי לבית והסטודיו חזר לגג.
היום יש לי סטודיו משגשג עם עשרות אימונים בשבוע וקהילה מקסימה של מתאמנות, אני ממשיכה להשתדרג מקצועית ולהשתלם בתחום.
בחלק האישי – כל החיים הייתי עם גברים, למרות שתמיד התפיסה שלי היתה שמתאהבים באנשים.
לחיים שלי הגיעה זהר שחיזרה אחרי וזה היה נעים ואמרתי: אוקי, נעים לי, בוא נזרום.
לא הייתי בארון, זה היה ישר על השולחן מול הילדים ומול ההורים. הילדים קיבלו את זה בטבעיות ואהבה, ואמא שלי, למרות כל 'ההכנה' שקיבלה לגבי בילדות היתה מופתעת.
במהלך הקשר שלנו זהר נכנסה להריון והיום לצד שני ילדי הגדולים יש לנו את עוז בת השנה.
מה היו האתגרים/הקשיים בדרך לשינוי?
- הצורך לשווק ולמכור את עצמי – גיוס הלקוחות דרש ודורש ממני הרבה אומץ: לפרסם, לשכנע, זה לא מקום טבעי בשבילי.
- האתגר העסקי – הפכתי לבעלת עסק, להבדיל מתלוש שבו ברור מה נכנס, העסק מצריך ניהול אחר, חשיבה פיננסית, סדר, תמחור, החלטות עסקיות.
- האתגר הכלכלי – קשה להיות עצמאית בישראל… .
מה עזר לשינוי לקרות?
- פריצת הדיסק שאילצה אותי לעצור ולחשוב. עצירה שעם העומסים והאחריות שהיתה עלי, לא הייתי מסוגלת לעשות לולא התרחשה.
- ערבה כץ לידר, שידעה לאבחן ולכוון שהייתה הפיה שלי יחד עם בת הזוג שלה נועה. הן תמכו בי מאוד וליוו אותי.
- ההחלטה שלי להיות קשובה לעצמי, להבין איפה רוצה להיות ואיפה לא. וזה שבחרתי להעמד מול ההורים ולהגיד 'זה מה שאני רוצה'.
- ההורים שבסופו של יום תמכו: בבייביסיטר בלימודים, בלאפשר לאמן אצלם. התמיכה נתנה אוויר. גם פרקטי, וגם ברמת האמונה בי.
- התנהלות כלכלית שקולה – בתקופת המעבר הורדתי הוצאות – הייתי בבית, הילדים לא הלכו לצהרונים, אימנתי בבית, תמחרתי כמה צריכה לעבוד כדי להגיע לרמת השכר הרצויה והתקדמתי בכל הכוח לשם גם כשכירה וגם כעצמאית.
- גיוס הלקוחות עוד טרם הפתיחה – יצירה של תשתית ראשונית.
מה ההמלצות שלך למי שנמצא במקום בו היית בתחילת הדרך?
- להחליט שאי אפשר להיות מנוהלת כל החיים מפחד
- לעשות את השינוי מתוך תשוקה, מכיף.
כשעובדים מתוך תשוקה, העבודה לא נחווית כמו עבודה (אני זוכרת ש'ריחמתי' על אנשים שעובדים בשישי, ואז הבנתי שגם אני בעצם עובדת בשישי…, אבל בגלל הכיף זה לא נחווה אצלי כ'עבודה'). העבודה מתשוקה מאפשרת לשדר אנרגיות טובות החוצה. - לחזור אחורה תמיד אפשר. הכל בר שינוי. היו רגעים שהכסף לא הספיק אז עשיתי עוד עבודות במקביל כדי להכניס כמה גרושים.
בכל רגע נתון אני יודעת שאני יכולה ללכת להיות שכירה.
אם אני לא אנסה לעשות את הדבר הזה, זה כנראה לא יקרה אף פעם. - עיניים פקוחות, לבוא מפוכחות – להצמיח עסק זה תהליך, לוקח זמן. להציב יעדים, לעקוב אחר ההתקדמות בדרך לשם.
- להסתכל על השינוי במבט הוליסטי – אצלי למשל השינוי איפשר להרוויח את הנוכחות שלי בחיים של הילדים. זה הרבה מעבר לרווח הכספי.
איזה חיבורים/גשרים את רואה בין השינוי לבין עשייתך הקודמת?
מנהלת הייתי ומנהלת נשארתי:
גם היום אני עובדת עם הכלים הניהוליים שרכשתי: חושבת תהליכית, בונה אקסלים, עוקבת, מבקרת, מקבלת החלטות.
כמו שניהלתי אנשים כמנהלת, אני מנהלת עכשיו סטודיו של מתאמנות –בסוף זה לנהל קשר אנושי, מערכת יחסים, להניע נשים להמשיך ולהגיע.
הבט אמנותי שמדבר מבחינתך את השינוי
היצירה שלי היא האימון שאני כותבת.
בתחילת הדרך ניסיתי לעבוד מסודר, לתכנן שבוע מראש ולשמור את כל האימונים שיצרתי.
זה לא עבד.
הבנתי שליצור אימון זה מוזה – אני קמה בבוקר וחושבת מה מתאים להיום, מחפשת איך לשנות, איך לגוון ולרענן. האימונים שלי לא מתועדים בשום מקום. זו יצירה שאני יוצרת כל יום מחדש.