ספרי על עצמך בכמה משפטים
בת 51, אמא לשלושה בנים מהממים, שניים בקרבי והשלישי בתיכון.
נשואה לאורון. גרה באבן יהודה.
אני אוהבת אנשים, אנרגטית – לא יכולה לשבת רגע, מאוד אוהבת חידושים ושינויים, כל הזמן לומדת וצמאה לעוד. הרפתקנית… וצבעונית.. .
בעלת סטודיו 'מחדשת אהבות ישנות'. אוהבת מאוד את מה שעושה.
מה השינוי שעשית באמצע החיים?
אחרי שנים רבות של קריירה כרואת חשבון עשיתי שינוי ופתחתי סטודיו לסדנאות חידוש רהיטים ועיצוב. סטודיו שכבר 15 שנה אני צומחת ומתפתחת איתו.
איך נוצר השינוי? מה הוביל אליו?
בצעירותי פעלתי בהתאם ל'תבניות' המקובלות: תיכון, צבא, עבודה, אוניברסיטה, הכל לפי הספר, בלי טיולים אחרי צבא ובלי לערער על הדרך. למדתי ראיית חשבון וכלכלה, עשיתי תואר שני בביקורת פנים. עבדתי כרואת חשבון הרבה שנים: במס הכנסה, בחברות עסקיות. העבודה היתה מונוטונית עבדתי כמו מטורפת עם נוכחות מועטה בבית ולא ראיתי אפשרות למשהו אחר.
אחרי שהבן הקטן שלי נולד משהו השתנה – החלטתי לא לחזור למשרה שלי והתמסרתי ל'להיות אמא'. פתאום הייתי, נכחתי, גידלתי. אחרי שנה וחצי של שהות בבית, אמא במשרה מלאה, הבנתי שהגיע הזמן לחזור לעולם העבודה. התחלתי לחפש משרה כרואת בחשבון אבל במקביל ניקרה בי מחשבה שאולי כדאי גם לנסות משהו אחר. ישבתי עם עצמי ונתתי לדימיוני לעוף ולחשוב מה הכי הייתי רוצה לעשות בעולם. הבנתי שהעיסוק באמנות מאוד מושך אותי. לא ידעתי איך זה יכול להתחבר לפרנסה.
החלטתי להקשיב לקול הפנימי שלי, לעשות שינוי וללכת עם האהבה האמיתית שלי.
עזבתי קריירה כרואת חשבון ופתחתי סטודיו לסדנאות חידוש רהיטים וסדנאות מעולם העיצוב והיצירה.
הסדנאות היו לנשים בלבד והורכבו משישה מפגשים שעוברת קבוצה קבועה, המבנה הזה יצר משהו שלא צפיתי: תהליך של התפתחות והתחברות שהתרחש בתוך קבוצות הנשים. נוצרה אחוות נשים, מקום של פירגון, של שמחה ויצירה שהשפיע על הנשים המשתתפות מעבר למטרה ה'רשמית' של חידוש רהיטים.
הסדנאות שלי הן גם פיזית בסטודיו וגם יוצאות החוצה – לכפרים דרוזיים, לעבודה עם נשים חרדיות, עם נערות בסיכון ועוד, עשיה שיש בה ערך חברתי ולא רק פרנסה.
אני מרגישה שיצאתי לחפש אתונות – לעשות שינוי ולעבור לעולמות יצירה ומצאתי מלוכה – יצירה ועבודה עם קהילות של נשים מדהימות שהיצירה היא רק פלטפורמה בשבילן להתפתחות ולחיבורים.
ההבנה שלי שה'סיפור' פה הוא הסיפור ההתפתחותי הנשי שקורה בסדנאות גרמה לי גם לשנות את השם של הסטודיו ל'מחדשת אהבות ישנות' – חידוש רהיטים וחיבור בין נשים כמו פעם כשנשים עשו הכל ביחד. צחקו ביחד, כיבסו ביחד. לאורך כל תקופות ההיסטוריה, נשים יצרו לעצמן מפגשים ומעגלים בהם נוצר קשר ביניהן.
כשנשים מתכנסות יחד קורה דבר נפלא, יש בנו צורך עתיק לחלוק את תהליכי חיינו עם נשים אחרות. ואנו יודעות באופן טבעי, להעצים עצמנו ולצמוח מחדש. יש בזה משהו קסום בעיניי.
הגשמתי חלום משוגע שלפני 15 שנים לא הייתי מסוגלת לדמיין אפילו לאן הוא יגיע ועד כמה יעשה אותי מאושרת.
מה היו האתגרים/הקשיים בדרך לשינוי?
ויתור כלכלי – ויתרתי על הכנסה, על רוגע נפשי שנובע ממשכורת קבועה. בתחילת השינוי הייתי בטוחה שזו גחמה ושאני חוזרת לבנק לקביעות.
התהליך של הבניה של העסק זה תהליך מורכב, עם תסכולים, עם הרבה חוסר ודאות.
זה לגמרי תהליך של דם, יזע ודמעות.
מה עזר לשינוי לקרות?
קיבלתי תמיכה אדירה מאורון, בעלי. היה כאן ויתור על משכורת, על משהו קבוע, יציב,
ישבנו וקיבלנו החלטה משותפת.
הבעירה הפנימית שהיתה לי. בהתחלה לא ידעתי שכל כך אוהב את מה שבחרתי לעשות, עם הזמן העיסוק הסב לי כל כך הרבה הנאה, אושר וסיפוק שזה הזין אותי.
בלימודי חשיבה הכרתית בשיטת ימימה הכרתי את נושא הדיוק בעצמך, והבנתי כי כרגע זה הדיוק שלי.
מה ההמלצות שלך למי שנמצא במקום בו היית בתחילת הדרך?
לבחור משהו שאוהבים לעשות, טובים בו ומרגש כל פעם מחדש. השינוי צריך להגיע מה'קישקע', לבוא מתוך הרגשה שזה הדבר הנכון והמדויק. עבדתי בסטודיו הרבה יותר ממה שעבדתי כרואת חשבון, אבל עבדתי באושר.
להיות מוכנים גם לקשיים שבתהליך, לא הכל דבש ושושנים.
לבוא עם תודעה של השתנות והתפתחות, הדברים כל הזמן משתנים וצריך להיות קשובים לשינויים, גמישים, להגיד 'כן' להזדמנויות.
איזה חיבורים/גשרים את רואה בין השינוי לבין עשייתך הקודמת?
החיבור הוא דווקא בשוני הרב: דווקא הקיצוניות של עבודת ראיית החשבון: המונוטוניות, הביקורתיות המובנית, נתן לי את המקפצה לעשות משהו אחר לגמרי – מגוון, בא ממקום של עידוד, של פירגון.
הבט אמנותי שמדבר מבחינתך את השינוי
משתפת בקטע משיר שמאוד דיבר אלי:
תעשי לך הרגל/שניקה שקד
כל בוקר כשאת קמה
תבדקי שהשמש זורחת אצלך
שאת קמה לא רק עם הרגליים
אלא שגם הלב התעורר
ולפני שאת ממהרת לצאת ליומך
תוודאי שלקחת איתך
את החלומות שלך
עוד משהו?
אבא שלי תמיד אמר לי "אם לא תנסי, איך תצליחי?"
עדיף להגיע לגיל מופלג בידיעה שניסית להגשים חלומות…
2 Responses
מרגש מאד ומעבירה לחברה שחולמת על שינוי כזה
איזה יופי, השראה זה הכי! וענת היא השראה אמיתית