מה הקשר בין חומוס לניהול שינוי?
או!
התחשק לך פעם להכין חומוס לארוחת ערב?
די מהר גילית שספונטניות זה לא כאן:
קודם צריך להשרות לילה שלם,
אחר כך לבשל 3 שעות
ואז- גרגרי החומוס סופסוף התרככו
ומוכנים לעבודה.
אותו דבר בניהול שינוי.
פעמים רבות מובילות השינוי
כבר התבשלו זמן רב בתוך
כוונות השינוי,
התלבטו, הפכו בדבר.
ואז הן מגיעות לשטח,
ממש רוצות להניע מהר.
ובשטח – שאר שותפי השינוי,
לא היו בתהליך הזה,
הם עדיין לא ברמת הבשלות
שמתאימה להכיל את השינוי,
'הגרגרים עדיין קשים'.
אז מה נדרש ממובילות השינוי?
לתת זמן לתהליך,
לא לחשוב ש'אבל אמרתי להם'
זה ניהול שינוי 😉.
ולהשתמש בכלים שמאפשרים
לזרז את הבשלות לשינוי
של השותפים:
למשל:
- חיבור לסיבת השינוי
בנקודות שונות בזמן,
לא, 'פתאום' – יש ירידה במכירות
ואנחנו בצרות, אלא טפטוף המסר
בהזדמנויות ופורומים שונים.
- סימני שאלה לפני סימני קריאה
הקשבה לנקודת המבט של השותפים
והעזרות בה לעיצוב השינוי.
אז בפעם הבאה שאתן רצות
כולכן התלהבות להניע את השינוי,
עצרו ושאלו – מה מצב החומוס?
התמונה באדיבות https://gencraft.com/